Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fysiske rammer

Børnehusene Tjæreborg finder du i Tjæreborg, lige udenfor Esbjerg. Vi bor på to forskellige adresser i et aktivt lokalsamfund. 

Energien

Energien på Eilif Krogagers vej er en nybygget lys og bæredygtig institution, som vi tog i brug oktober 2016.  Huset et opdelt i to afdelinger med et dejligt stort fælles og motorik rum, som ligger i hjertet af huset.  I den ene ende af huset har vi tre lyse stuer med plads til vores vuggestuebørn. I den modsatte ende har mellemgruppen af vores børnehavebørn deres base. Her har vi børnene fordelt på 5 stuer. Derudover har vi et stort værksted. I begge ender har vi store garderober og overalt i huset er der varme i gulvet. Huset er skofrit.

Legepladsen er som resten af institutionen ny, men placeret på et stort areal. Vuggestuens legeplads er spærret af med lavt hegn så de små kan have det lidt for sig selv. Alle stuer har direkte udgang til legeplads.

Dynamikken

Dynamikken på Jens Kusksvej, hvor de 5 årige har base, fremstår lys og er opdelt med tre stuer. Fra stuerne er der adgang ud til legepladsen. Dynamikken er bygget i 1999.

I Dynamikken finder børnene et kreativt rum, hvor der findes forskellige materialer, som kan bruges til kreative projekter. På hver stue er der en hems, hvor børnene må lege. For at komme op i hemsen skal børnene kravle op ad en stige.

I Dynamikken har vi en stor veletableret legeplads med masser af plads til at børnene både kan fordybe sig og blive udfordret motorisk. På legepladsen er der en bålhytte, hvor vi laver mad over bål eller snobrød med en pind, som børnene selv har snittet.

Fra begge huse tager vi på tur i vores lokalområde med både søer og mindre skovområder. Har vi brug for lidt større oplevelser tager vi toget eller bussen til Esbjerg.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Børnehusene

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier

Område Tjæreborg-Esbjerg Ø

Tjæreborg-Esbjerg Ø består af 4 afdelinger (Børnehusene Kvaglund, Børnehusene Tjæreborg, Kahytten, Valmuen). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Tjæreborg-Esbjerg Ø.