Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Privat pasning

I kan som forældre vælge at få tilskud til privat pasning i stedet for at få jeres barn passet i et dagtilbud. I kan enten få passet barnet hos en godkendt privat børnepasser, eller I kan selv ansætte en børnepasser. 

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke regler, der gælder på området, da der ikke gælder de samme retningslinjer for kommunale dagtilbud og privat pasning. 

Har du ændringer til din nuværende standardpasnings fx pris, skal du bruge dette link: Ændring til gældende standardpasningsaftale for privat pasning

Private pasningsordninger

Dine muligheder
Hvis du vælger at indgå aftale med en privat børnepasser, som passer dit barn i sit hjem eller i andre lokaler, bliver det passet med op til fire andre børn. 

Du kan også indgå en aftale med en person om, at vedkommende passer barnet i jeres eget hjem. Børnepasseren kan enten være ansat med barnets forældre som arbejdsgiver eller være selvstændig erhvervsdrivende. 

De private pasningsordninger/børnepassere skal være godkendt af kommunen, og vi fører løbende tilsyn med ordningerne. 

Ordningerne gælder for børn i alderen fra 0 år og frem til skolestart. 

Søg om tilskud
Du har mulighed for at modtage et tilskud til privat pasning. 
Læs mere om tilskud til privat pasning

Regler, rammer og retningslinjer for privat pasning

Kombinationstilbud

Hvis I har brug for fleksibel pasning

Privat børnepasning kan kombineres med dagtilbud

Bemærk, at der findes et kombinationstilbud, hvis I på grund af  jeres arbejdstider har behov for at få jeres barn passet om aftenen, om natten eller i weekenderne. 

Her kan du søge om at blive privat børnepasser

Søg om at blive privat børnepasser

Hvis du gerne vil være privat børnepasser, skal du sende en ansøgning til kommunen. Du skal søge via linket nedenfor, og du skal bruge MitID. Du skal vedhæfte dit eksamensbevis med karakteren minimum 2 i dansk og en straffeattest.

Når vi har modtaget din ansøgning, vil du blive kontaktet af vores tilsynskonsulent, med henblik på en aftale om at komme på besøg hos dig i dit hjem. Tilsynskonsulenten skal godkende både dig og dit hjem for at du kan blive privat børnepasser.

Sagsbehandlingstiden er ca. 1 måned.

Inden du sender din ansøgning er det en god ide at læse