Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fysiske rammer

I Rørkjærhusene er vuggestue- og børnehavebørn fordelt i tre huse. Vi har store, gode legepladser og en fælles motoriksal, og så bruger vi vores lokalområde og byens mange muligheder.

Rørkjærhusene består af tre huse, som ligger tæt på hinanden i Østerbyen.

I Mandøgade har vi to stuer med vuggestuebørn, og vi bor i to af de historiske og charmerende Finnehuse, som er slået sammen til ét hus. Lokalerne er løbende sat i stand, så de er store og lyse.

Lillebjørn ligger på Ringen, og her holder én vuggestuegruppe og to børnehavegrupper til. Huset har flere indgange, så det er trygt og overskueligt for børn og forældre at komme hos os.

Storebjørn ligger også på Ringen, og her har vi én vuggestuegruppe, én mellemgruppe og to børnehavegrupper. Storebjørn ligger i et hyggeligt og dejlig lyst hus, som skal renoveres i den nærmeste fremtid.

I Rørkjærhusene har vi en fælles motoriksal, som ligger i Storebjørn. Den bruger vi til leg, samlinger og aktiviteter.

Køkken og kolonihave
I Stormgade har vi en kolonihave, som vi deler med de andre daginstitutioner i Område Midt- og Østerbyen. Kolonihaven er en lille oase, hvor vi kan hygge os, nyde naturen og gå på opdagelse i Vognsbølparken. Her kigger vi fx på rådyrene og besøger den store legeplads.

Daginstitutionerne i Område Midt- og Østerbyen har et fælles produktionskøkken, som ligger i forbindelse med plejehjemmet Ved Skoven. Her bliver der hver dag lavet sund og dejlig mad til børnene, sådan som forældrene har valgt, at madordningen skal være for hver enkelt daginstitution.

Store og gode legepladser
På alle matrikler i Rørkjærhusene har vi store, gode legepladser, og der er masser af plads at boltre sig på for børn i forskellige aldre. Selv om vi i hverdagen har base hver for sig, lægger vi vægt på at besøge hinanden, og børnene nyder at lege på legepladsen hos hinanden. Særligt har vi fokus på at skabe en god og naturlig overgang for vuggestuen i Mandøgade til børnehaven i de to andre huse.

På cykel rundt i byen
I Esbjerg Børnegård har vi cykler, som vi bruger til let og hurtigt at transportere børnene rundt i byen. Vi er heldige at bo tæt på byens centrum og har stor fornøjelse af de mange muligheder og aktiviteter i byens grønne områder og kulturinstitutioner. Det gælder fx Lergravssøen og Paradissøerne, spillestedet Tobakken, Esbjerg Hovedbibliotek, Esbjerg Kunstmuseum og musikkonservatoriet. På den måde lærer børnene Esbjerg at kende og vænner sig til at færdes i byen. Det er der både læring, dannelse og gode oplevelser i.

Vi besøger jævnligt gymnastiksalen på den gamle Gammelby Skole, og vi har også startet et samarbejde med Østerbycentret, hvor generationerne kan mødes og få fornøjelse af hinanden.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Rørkjærhusene

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier

Område Midt- og Østerbyen

Midt- og Østerbyen består af de fire afdelinger Børnehuset Bøndergårdsvej, Rørkjærhusene, Esbjerg Børnegård og Nygårdsvej. Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Midt- og Østerbyen.