Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Nygårdsvej

Daginstitutionen Nygårdsvej ligger centralt i Esbjerg i et hyggeligt hus med gode rammer fordelt på to etager. Vi har både vuggestue og børnehave og har også hver dag fornøjelsen af at sende en flok børn ud i naturen i vores udflytterhus i Østskoven.

Respekt og forståelse

På Nygårdsvej holder børnehavens 76 børn til i husets stueetage, mens vuggestuen har 41 børn på første sal. I både vuggestuen og børnehaven er børnene fordelt på tre stuer, og så bruger vi også legepladsen, salen og annekset til vores aktiviteter.

Vi tror på, at samspillet mellem børn og voksne betyder meget for børnenes trivsel og udvikling, og vi lægger vægt på at møde børnene med respekt og forståelse for netop deres kultur og betingelser i livet.

Leg er vejen til læring

I vores daginstitution er legen den vigtigste vej til læring. Børn lærer, når de leger, oplever, sanser og deltager i aktiviteter og daglige gøremål. Hos os bliver børnene udfordret og guidet, som det passer til dem hver især, så de kan udvikle sig og opleve glæde ved at lære noget nyt.

Forplejning

Alle børnene får fuld forplejning, som forældrene betaler. Hvert andet år vælger forældrene ved afstemning, om de ønsker en frokostordning for Esbjerg Børnegårds børn.

I både vuggestuen og børnehaven sørger vi for, at børnene får en rolig og hyggelig stund, når vi spiser, så der er tid til snak og nærvær.

God kontakt med forældre

Det er vigtigt for os, at der dagligt er en god kontakt og dialog mellem personalet og dig som forælder. På den måde kan vi få talt sammen om emner, der er vigtige for dit barn både hos os i daginstitutionen og derhjemme.

På det årlige forældremøde bliver der valgt et forældreråd for vores daginstitution på Nygårdsvej.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Nygårdsvej

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier

Område Midt- og Østerbyen

Midt- og Østerbyen består af de fire afdelinger Ny Bøndergårdsvej, Rørkjærhusene, Esbjerg Børnegård og Nygårdsvej. Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Midt- og Østerbyen.