Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fysiske rammer

Byggeriet af den nye daginstitution Nybøndergårdsvej er i gang, og efter planen rykker børnene ind i foråret 2021. Her får vi fantastiske faciliteter både ude og inde og kan samtidig bruge lokalområdets og byens muligheder.

Nybøndergårdsvej er en helt ny daginstitution, som er ved at blive bygget og efter planen står færdig i foråret 2021.

Den nye daginstitution er en fusion af de to tidligere daginstitutioner Lykkegårdsparken og Trianglen. Navnet Nybøndergårdsvej er kun et projektnavn, som bliver skiftet ud med et nyt navn, inden institutionen er færdigbygget.

Stort hus med små enheder
Nybøndergårdsvej bliver en stor daginstitution med fem vuggestuegrupper og fem børnehavegrupper. Den bliver indrettet med mindre enheder og flere indgange, så overskueligheden og trygheden er i centrum. Hver stue får også sit eget lille køkken med plads til, at børnene kan spise sammen i gruppen.

Daginstitutionen bliver bygget i materialer af høj kvalitet, og den får store fællesrum med skydedøre til legepladsen. På den måde bliver overgangen mellem ude og inde glidende, og det bliver naturligt at bruge uderummet.

Legeplads med udekøkken og bålsted
Legepladsen bliver indrettet med områder til både vuggestue- og børnehavebørn, og det vil samtidig være oplagt at komme rundt og udforske hele legepladsen.

Daginstitutionen får udekøkken og bålplads, og der bliver indrettet et udendørs område med særlig fokus på sprog og læsning.

På legepladsen bliver der plantet frugttræer og buske, og foran bygningen får hver stue sin egen lille have, hvor der også er plads til hyggelige stunder.

Mad fra fælleskøkken
Daginstitutionerne i Område Midt- og Østerbyen har et fælles produktionskøkken, som ligger i forbindelse med plejehjemmet Ved Skoven. Her bliver der hver dag lavet sund og dejlig mad til børnene, sådan som forældrene har valgt, at madordningen skal være for hver enkelt daginstitution.

På cykel rundt i byen
På Nybøndergårdsvej får vi cykler, så vi let og hurtigt kan transportere børnene rundt i Esbjerg og bruge de mange muligheder og aktiviteter i byens grønne områder og kulturinstitutioner.

På den måde lærer børnene vores lokalområdet og Esbjerg by at kende og vænner sig til at færdes i byen. Det er der både læring, dannelse og gode oplevelser i.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Ny Bøndergårdsvej

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier

Område Midt- og Østerbyen

Midt- og Østerbyen består af de fire afdelinger Ny Bøndergårdsvej, Rørkjærhusene, Esbjerg Børnegård og Nygårdsvej. Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Midt- og Østerbyen.