Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Ny Åmosevænget

I daginstitutionen Ny Åmosevænget har vi 2 huse på hver sin adresse i et dejligt kvarter i forstaden Sædding, tæt på mark, eng og strand. Vi har både vuggestue og børnehave, og hos os får dit barn en tryg og aktiv hverdag med gode oplevelser og fællesskaber.

Én samlet institution - under ombygning indtil maj 2022

Marts 2021 gik vi i gang med en ombygning af vores hus (Åmosehuset) i Åmosevænget. Fra 1. Januar 2022 og et godt stykke frem, vil børnene have til huse i Ådalsparken mens ombygningen står til. Børnene vil fortsat være opdelt i to grupper (Åmosehuset og Ådalsparken). 

I maj 2022, når ombygningen er færdig, flytter alle børnene til vores nye og fine omgivelser på Åmosevænget, hvor vi får glæden af 40 børn i vuggestuen og ca. 120 børn i børnehaven.

I Ny Åmosevænget er fællesskabet en vigtig del af hverdagen. Vores hus gør det muligt, at vi er sammen på tværs af alder, i mindre læringsgrupper og at vi skaber trygge og tydelige rammer, hvor der er plads til at lege, opleve, være nysgerrige og lære sammen.

Vores dejlige område

Vi har en stor og skøn legeplads, som også er et læringsrum for børnene. Vi benytter legepladsen i alt slags vejr.

Vi har ikke langt til strand, åbne marker/grønne arealer og skov, hvilket vi benytter flittigt. Vi kan komme alle disse steder ved brug af stierne i området.

Ny Åmosevænget ligger tæt på Ådalsskolen Bohr. Vi har et godt samarbejde med skolen, hvor vi I fællesskab sørger for at skabe en god og tryg overgang for børnene, når de skal begynde i skole.

Leg og nære relationer

Vi lægger vægt på at møde alle børn der, hvor de er. Vi gør os umage med at udfordre børnene, så det passer til deres forudsætninger hver især og samtidig bakker dem op i deres videre udvikling.

Hos os er børnene tit delt ind i mindre grupper, fordi vi tror på, at de lærer bedst, når de er trygge i varme og nære relationer. Legen er selvfølgelig i centrum, og vi arbejder også med planlagte aktiviteter og inddrager børnene i hverdagens rutiner.

Forplejning og madpakker

I vuggestuen har vi forældrebetalt frokostordning. Børnene får tre sunde og dejlige måltider, som er tilberedt i køkkenet i daginstitutionen i Nordalsparken.

I børnehaven medbringer børnene selv madpakker og frugt.

Vi lægger vægt på, at måltiderne er hyggelige og rolige stunder for alle, men samtidig også et læringsrum for børnene.

Åbent og ærligt samarbejde med forældre

Det har stor betydning for jeres barns trivsel, at der er en god kontakt mellem jer som forældre og os i Ny Åmosevænget. Vi skaber sammen de bedste rammer for jeres barn, når vi kan tale åbent og ærligt sammen. Vi håber, I vil fortælle os, når I har noget på hjerte omkring jeres barn eller jeres familie, lige som I kan regne med, at vi vil sikre en løbende og god kontakt til jer.  

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Ny Åmosevænget

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Ådalsparken

  • Ådalsparken 43
  • 6710 Esbjerg V
  • Pædagogisk Leder: Maria Færch Sørensen
 • Åmosevænget

  • Ådalsparken 43
  • 6710 Esbjerg V
  • Pædagogisk leder: Line Kruchov Sørensen

Område Sædding-Gjesing

Sædding-Gjesing består af 6 afdelinger (Bakkegården, Fyrparken, Grønlandsparken, Nordalsparken, Tarphagevej og Ny Åmosevænget). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Sædding-Gjesing.