Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Fysiske rammer

Esbjerg Børnegård ligger i et treetagers hus, og vi bor centralt i Esbjerg. Vi har udflytterbase og kolonihave og bruger daginstitutionens cykler til at tage børnene med på tur til byens grønne områder og kulturliv.

Som en af byens ældste daginstitutioner har vi i Esbjerg Børnegård en lang historie, og vores hus har tradition for at være et dejligt sted at være barn. Vi bor centralt i Esbjerg i et hus i tre etager, som løbende er sat i stand. Vi har store lyse rum med god plads til leg og læring.

I stuen holder mellemgruppen på 2-4 år til, og på første sal har vi de mindste børn på 0-2 år, mens de største børn er på anden sal.

I kælderen har vi et motorikrum, som er fælles for alle grupper, og det bruger vi til aktiviteter og samlinger. 

Daginstitutionerne i Område Midt- og Østerbyen har et fælles produktionskøkken, som ligger i forbindelse med plejehjemmet Ved Skoven. Her bliver der hver dag lavet sund og dejlig mad til børnene, sådan som forældrene har valgt, at madordningen skal være for hver enkelt daginstitution.

Udflytterbase og kolonihave
Hver dag sender vi en flok børn med vores bus til Østskoven, hvor vi har en udflytterbase. Her har børnene rig mulighed for at udforske naturen og lege i det fri. Det er en fast gruppe af børn, der kører i Østskoven, men gruppen skifter efter en periode.

I Stormgade har vi en kolonihave, som vi deler med de andre daginstitutioner i Område Midt- og Østerbyen. Kolonihaven er en lille oase, hvor vi kan hygge os, nyde naturen og gå på opdagelse i Vognsbølparken. Her kigger vi fx på rådyrene og besøger den store legeplads.

Hyggelig legeplads
Vores legeplads er ikke så stor, men den er tryg, hyggelig og sat i stand, så den fungerer godt. Vi er gode til at strukturere hverdagen, så alle børn kommer på legepladsen og oplever, at der er plads til dem i forskellige områder. Vi har frugttræer, bærbuske og plantekasser, som er med til at skabe et dejligt, grønt miljø omkring legepladsen.

På cykel rundt i byen
I Esbjerg Børnegård har vi cykler, som vi bruger til let og hurtigt at transportere børnene rundt i byen. Vi er heldige at bo tæt på byens centrum og har stor fornøjelse af de mange muligheder og aktiviteter i byens grønne områder og kulturinstitutioner. Det gælder fx Lergravssøen og Paradissøerne, spillestedet Tobakken, Esbjerg Hovedbibliotek, Esbjerg Kunstmuseum, musikkonservatoriet og strandområdet på Dokken, hvor vi har vores egne plantekasser. På den måde lærer børnene Esbjerg at kende og vænner sig til at færdes i byen. Det er der både læring, dannelse og gode oplevelser i.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Esbjerg Børnegård

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier

Område Midt- og Østerbyen

Midt- og Østerbyen består af de fire afdelinger Børnehuset Bøndergårdsvej, Rørkjærhusene, Esbjerg Børnegård og Nygårdsvej. Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Midt- og Østerbyen.