Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Børnehuset Kvaglund

Børnehuset Kvaglund er beriget med mange kulturer og anden etnicitet end dansk. Dette gør Børnehuset Kvaglund til et rummeligt sted, hvor børn og voksne accepterer forskelligheder og er nysgerrige på at møde nyt.

Vi arbejder i bogstavelig forstand i forlængelse af hinanden. Vuggestuen starter i vores lange hus som derefter følges op af et dejligt fællesrum, puderum, aktiv Floor, kuglebad, musikrum, mellemgruppe og afslutningsvis en storegruppe. Udenfor har vi en indbydende legeplads i hele husets længde. Legepladsen indeholder fordybelse, leg og læring i mange forskellige og indbydende miljøer for alle aldre.

Vi er også et område med venskaber på tværs af institutionerne. Derfor besøger kommende skolebørn fra Kvaglund de kommende skolebørn fra Tjæreborg, og omvendt. Det gør vi i sammenhængende perioder, så der er rum og mulighed for at nye venskaber kan opstå.

I overgangen til skole arbejder vi med smart skolestart, sådan vi også hjælper dit barn godt på vej videre når den tid kommer.

Mangfoldigt og rummeligt sted

I Børnehuset Kvaglund er vi mange voksne omkring børnene, da nærvær gør en forskel. Vi er normeret til 40 børn i vuggestuen og 77 børn i børnehaven.

Vi bor i et område, som er beriget med mange forskellige kulturer og etniciteter, og derfor er vores daginstitution et mangfoldigt og rummeligt sted. Hos os er forskelligheder en styrke og vi er nysgerrige efter at møde nyt.

Leg og læring

Vi lægger vægt på, at hvert barn har følelsen af at blive set og hørt, og børnene skal hver især kunne udforske og afprøve sig selv gennem leg og læring. Hos os vil dit barn opleve at blive mødt og taget i hånden. Vi bakker børnene op i at knytte venskaber, gode sociale relationer og udvikle sig igennem hele dagen.

Madpakker i vuggestue og børnehave

Forældrene i Børnehusene Kvaglund har valgt, at børnene i vuggestue har madordning og børnehavebørnene selv har madpakker med hver dag. Vi lægger vægt på, at børnene spiser sundt og varieret og opfordrer til, at du følger vores kostpolitik og Sundhedsstyrelsens kostråd, når du smører madpakke og laver frugt til dit barn.

God dialog med forældre

Med samarbejde kommer vi længere, hvorfor en god og tæt dialog prioriteres højt. Vi har hjemmebesøg når i starter hos os, så vi allerede fra begyndelsen kan opbygge en god relation med jer og jeres barn. På møder vil der også være mulighed for tolk, hvis dette er et behov. På den måde kan du deltage i dit barns hverdag, sådan at både I og barnet oplever en sammenhæng mellem jeres hjem og os.

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Børnehuset Kvaglund

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier
 • Åbningstider

  • Man. - ons.: 06.15-16.45
  • Tors: 06.15-17.00
  • Fre.: 06.00-16.15
  • Udvidet åbningstid alle dage: 06.15-18.15
  • CVR: 29189803
  • EAN: 57984931110
 • Pædagogisk leder

  • Dorte Jespersen

Område Tjæreborg-Esbjerg Ø

Tjæreborg-Esbjerg Ø består af 4 afdelinger (Børnehusene Kvaglund, Børnehusene Tjæreborg, Kahytten, Valmuen). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Tjæreborg-Esbjerg Ø.