Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Til nye forældre

Hvis dit barn netop har fået plads i Børnehuset Guldager, så har I sikkert mange spørgsmål. Vi glæder os til at lære jer at kende, og vi skal nok gøre alt hvad vi kan for, at dit barn får en god start. 

Velkommen til

Når du har fået en plads i Børnehuset Guldager, så er du meget velkommen til at kontakte os, så I kan komme på besøg og få en rundvisning. Vi inviterer jer også til en opstartssamtale, så vi kan snakke om alt det, der er vigtigt for at dit barn kan få en god start. 

Vi fortæller om hverdagen, vores værdier og hvis I bliver nysgerrige på noget eller har spørgsmål, er I altid velkommen til at kontakte os.

Praktisk info og gode råd

Den første tid
Vi anbefaler, at du især i starten har god tid, når du afleverer og henter dit barn, så vi kan nå at tale sammen. Vi ønsker at skabe tryghed omkring dit barn, så det bliver en god oplevelse når du afleverer og henter dit barn.

Du må selvfølgelig altid gerne ringe for at høre, hvordan det går.

Når I kommer og går
Vi beder jer om at indtaste i Aula, når I afleverer og henter jeres barn, men husk også at sige goddag og farvel til personalet. Så  ved vi altid, om dit barn er kommet eller gået.

Hvis der er andre end dig, der henter dit barn, så husk at skrive det ind i Aula.

Det er særlig vigtigt for os, at I opretter tidspunkterne for, hvornår jeres barn kommer og går og hvornår det holder ferie, da det har stor betydning for vores planlægning og brug af ressourcer.

Skiftetøj
Der skal ligge et sæt skiftetøj i dit barns rum. Dit barn kan bliver våd og beskidt, når vi leger udenfor, og der kan jo også ske et "uheld".

Det er i dit barns interesse at

  • der er skiftetøj nok og rigtig størrelse
  • tøjet er praktisk og til at bevæge sig i
  • der er navn i tøj og fodtøj

Sørg også for at skrive navn i tøjet. I den kolde sæson anbefaler vi, at dit barn har hjemmesko eller sandaler med.

Sygdom

Hvis dit barn bliver syg, må det selvfølgelig ikke komme i vuggestue eller børnehave, både af hensyn til barnet selv og dets omgivelser. Det er vigtigt at barnet kan følge en almindelig hverdags rutiner og aktiviteter, ude som inde. Som hovedregel må vi ikke give medicin, med mindre jeres barn har en kronisk sygdom, hvor I så skal udfylde et medicinkort. 

I kan melde jeres barn syg i Aula. Vi vil altid gerne informeres, hvis jeres barn ikke kommer på grund af sygdom, og hvis der er tale om en smitsom sygdom fx skoldkopper. 

Husk at sikre jer, at vi kan finde jeres korrekte telefonnumre til mobil eller arbejdsplads i Aula.

Forældresamarbejde

Vi lægger stor vægt på et tillidsfuldt og åbent samarbejde med jer forældre. I kender jeres børn bedst, og derfor er den gode dialog med jer vigtig i forhold til jeres barns udvikling. 

Har I brug for at  drøfte noget med os, står vi altid til rådighed og er lydhøre over for det, I har på hjerte, ligesom vi kommer til jer, hvis der er noget, vi ønsker at snakke med jer om.

Vi afholder samtaler 3 mdr. efter barnets start i afdelingen og dialogsamtaler én gang om året.

Vi afholder overgangssamtaler når barnet nærmer sig skolestart.

Derimellem vil vi lægge samtaler efter behov, da dette er meget individuelt. Ligeledes har vi forskellige samarbejdspartnere, som vi kan gøre brug af, hvis dette er nødvendigt

Information til nye forældre

Find de praktiske informationer om dit barns opstart, aflevering, hentning og meget mere

For nye forældre

Dit barns hverdag

Bliv klogere på vores faste rutiner i hverdagen, og læs om vores forskellige traditioner i løbet af året.

Hverdagen i Guldager

Vores pædagogik

Vores mål er at skabe den bedste hverdag for dit barn. Vi arbejder meget med relationer og sørger for at alle børn er trygge.

Mere om vores værdier

Område Hjerting-Esbjerg NV

Hjerting-Esbjerg NV består af 5 afdelinger (Katamaranen, Børnebakken, Galaksen, Spiren, Børnehuset Guldager). Den overordnede ledelse og bestyrelsen er fælles for alle afdelingerne.

Læs mere om madordninger, bestyrelsesarbejdet og om vores overordnede pædagogik i hele område Hjerting-Esbjerg NV.